معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه با اشاره به نگرانی برخی کشاورزان درباره کمبود کود شیمیایی، افزود: کود مورد نیاز چایکاران با هماهنگی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بهطور کامل تأمین شده است.
باقری با اشاره به اینکه از شهریورماه گذشته تاکنون نیز میزان دقیق مورد نیاز کود برای هر واحد باغ چای در سامانه پایش کودی بارگذاری شده و در حال حاضر نیز سامانه فعال است، تصریح کرد: برای مثال، تنها در حوزه کود اوره، حداقل ۳۵۰ کیلوگرم برای هر هکتار تعریف و در اختیار شهرستانها قرار گرفته است.

ضعف برخی کارگزاران محلی در حمل و خرید کود
وی با تأکید بر اینکه هیچگونه کمبودی در حوزه تأمین کود از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وجود ندارد، گفت: مشکل اصلی در برخی مناطق غرب استان، به ضعف عملکرد کارگزاران محلی مربوط میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: در برخی موارد، این کارگزاران توان و آمادگی لازم برای ثبت بهموقع خرید از مبدا یا حمل کود را ندارند که موجب تأخیر در توزیع شده است، در حالی که در دیگر شهرهای استان، کود شیمیایی بهموقع خریداری، حمل و توزیع شده است.
باقری خاطرنشان کرد: در صورتی که کارگزاران شهرستانی مانند تنکابن و رامسر خرید خود را ثبت کنند، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در کمترین زمان ممکن کود را از مبدا، یعنی پتروشیمیها، به مقصد شهرستانها حمل و توزیع خواهد کرد، به عنوان نمونه، اخیراً حمل کود به رامسر بهخوبی و بدون مشکل انجام شد.
کیفیت و کمیت چای در گرو تغذیه مناسب باغات
وی با اشاره به اینکه برخی چایکاران از کیفیت پایین نهادههای دریافتی گلایه دارند، تصریح کرد: افزایش قیمت نهادهها در بازار آزاد و تأخیر در دریافت کود یارانهای ممکن است بر کیفیت و کمیت تولید چای اثر بگذارد، با این حال، سازمان جهاد کشاورزی بر اساس نظر کارشناسی مرکز تحقیقات، کود مورد نیاز را بیش از میزان استاندارد نیز تأمین کرده و سامانه همچنان باز است.

مسئولیت تغییر کاربری باغات چای در حوزه مدیریت امور اراضی است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پاسخ به سوالی درباره تغییر کاربری احتمالی باغات چای، تصریح کرد: این موضوع خارج از حوزه مسئولیت من است و در حیطه وظایف مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
توصیه به مدیران محلی برای پیگیری جدیتر
وی توصیه کرد: برای رفع مشکلات موجود، پیشنهاد میشود مدیران شهرستانی جهاد کشاورزی در غرب استان از جمله در تنکابن و رامسر پیگیری جدیتری در زمینه عملکرد کارگزاران داشته باشند تا کود بهموقع در اختیار چایکاران قرار گیرد و نگرانیهای موجود کاهش یابد.
.jpg)
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بابلسرخبر» به نقل از بلاغ، براساس مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای در سال ۱۴۰۴، به ازای هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شد که ۳۶ درصد بیشتر از قیمت پارسال است.
هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو امسال ۱۸ هزار تومان از چایکاران گیلان و مازندران خریداری میشود.
سهم کارخانجات از بابت پرداخت بهای برگ سبز چای خریداری شده مانند سال گذشته ۷۵ درصد و بقیه قدرسهم دولت است.
با نظارت بر خروج چای از کارخانجات چایسازی مشخص شد که واردکنندگان و بازرگانان سال گذشته ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن چای تولید داخل را از کارخانجات خریداری کرده و با پرداخت کامل بهای آن، مجوز ثبت و سفارش و واردات چای را بر اساس سهمیه خود دریافت کردند.
انتهای خبر/