
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بابلسرخبر» به نقل از خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» همایش تخصصی انرژی هوشمند، آینده پایدار، گفتمان بهرهوری و نوآوری با مشارکت شرکت گاز و سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران صبح امروز با حضور استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی، مدیرعامل شرکت گاز، مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ساری، مدیر بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، معاون برنامهریزی و امور پشیبانی شرکت ملی گاز ایران و برخی از مسئولان ملی و استانی در ساری برگزار شد.
لزوم اصلاح مدیریت مصرف
مدیر بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در این همایش تخصصی اظهار کرد: روزی که پایش کاهش مصرف ۱۰ درصدی را آغاز کردیم استان مازندران از استانهای پیشرو بودند.
علی ربانی افزود: آیا میزان تولید و عرضه کشور کم است؟ آیا ناترازی انرژی وجود دارد و کافی نیست؟
وی خاطرنشان کرد: ما دومین کشور دارای گاز و سومین تولید کننده آن هستیم، لذا مشکل اصلی به مصرف نادرست باز میگردد.
مدیر بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ادامه داد: در صنعت پتروشیمی طرحهایی را برای کاهش مصرف گاز تعریف کردیم که پویش کاهش ۱۰ درصدی، یکی از این طرح است.

ربانی بیان کرد: باید حکمرانی درست مصرف انرژی در کشور را درست کنیم و امروز میبینیم عمده ساختمانهای ما، حداقل عایقکاری را نکردهاند و این موجب افزایش مصرف و اتلاف انرژی خواهد شد.
وی عنوان کرد: در طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی به ۱۴۰ هزار خانواده در کمتر از سه ماه رسیدیم که داوطلبانه به ما پیوستند.
مدیر بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اعلام کرد: مردم ایران در این پویش کمک کردند که ما به ۴۰۰ کودک، ویلچر اهدا کنیم و بیش از یک هکتار از جنگل سوخته زاگرس با مشارکت مردم در این پویش، احیا شد.
ربانی تاکید کرد: بنظر میرسد استان مازندران سهمی تا ۲ هزار جایزه از ۳ هزار و ۵۰۰ جایزه در نظر گرفته شده برای این پویش خواهد داشت.

آمادگی سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی
وی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی اعلام آمادگی میکند تا ۲ همت سرمایهگذاری در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی را با مشارکت شرکت گاز انجام دهد.
مدیر بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تاکید کرد: در سالی که مصرف گاز خانگی به نسبت سال سرد ۱۴۰۱ افزون بر سه درصد افزایش داشت، کاهش مصرف از سوی ۸۸ هزار مشترک خانگی جای بسی تحسین دارد.
ربانی گفت: ۱۴ شهرستان و شهر مازندران نرخ بالای ۱۰ درصد مشارکت در این پویش داشتند که بسیار ارزشمند است.

حل دائمی چالش تامین گاز
مدیرعامل شرکت گاز مازندران نیز اظهار کرد: ۱۰۰ روز سخت زمستان را در سال گذشته با تمام قوا مدیریت کردیم و زمستان گذشته گذشت اما زمستان امسال در راه است.
هژبر جوادی افزود: سامانه مانیتورینگ شرکت گاز مازندران احیا شده است و فشار و حجم مصرف قابل رصد است.
وی خاطرنشان کرد: از ۶۱ شهر استان ۵۹ شهر مازندران دارای گاز هستند و شهرهای گزنک و بلده در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران ادامه داد: سرمایه فیزیکی ما حدود ۴ هزار همت شامل تاسیسات و لولهگذاری و داراییها است.
جوادی اشاره کرد: پنج درصد گاز ما در بخش تجاری، ۱۹ درصد صنعتی و ۵۶ درصد خانگی و ۱۷ درصد نیروگاهی است و در فصول سرد مصارف خانگی رشد پیدا میکرد.
وی با اشاره به ذخیرهسازی بیان کرد: در مصرف خانگی در آذرماه سال گذشته نزدیک به ۷۴ درصد رسید و در بهمن و اسفند به تا ۸۰ درصد رسید که ناچار به اعمال محدودیتهایی شدیم.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران عنوان کرد: در سال گذشته ۶۰۷ میلیون متر مکعب ذخیرهسازی شد و موجب شد تا سال گذشته را پشت سر بگذاریم.
جوادی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۶۸ موتورخانه عایقکاری شد که این میزان در سال گذشته به یک هزار و ۳۷ موتورخانه رسید.
وی تاکید کرد: در سال گذشته افزون بر ۱۷ میلیارد تومان جذب سرمایه داشتیم که نسبت به سال ۴۰۲ حدود ۲۹۷ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران عنوان کرد: در سال گذشته نخستین پویش ۱۰ درصدی کاهش مصرف انرژی بهمنظور کمک به حل مشکل کمبود انرژی به راه افتاد که ۸۷ هزار نفر در مازندران ثبتنام کردند.
جوادی اشاره کرد: استان مازندران موفق به کسب رتبه نخست در سه مرحله پیاپی در پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی شد.
وی متذکر شد: اگر این پویش تداوم یابد امکان ذخیرهسازی ۵۷ میلیون مترمکعب گاز طبیعی وجود خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران تاکید کرد: برآینده افت فشار گاز استان نگرانکننده است و با توجه به احداث خط لوله جدید قزوین به رشت، درصدد احداث خط لوله در غرب استان هستیم و لذا مصرف بهینه انرژی تا آن زمان یک کار حیاتی است.
جوادی یادآور شد: با احداث این خط لوله، رفع دائمی مشکل تامین انرژی را خواهیم داشت و نیاز به حمایت مسئولان ملی و استانی برای تحقق آن دارد.

سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی ایجاد شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران نیز افزود: نرخ رشد بهره وری کل در برنامههای سوم تا پنجم توسعه روندی منفی و کاهشی داشته که شایسته نیست و ضرورت بازنگری در حوزه بهرهوری به وضوح به چشم میآید.
عبدالرضا کریمپورملکشاه خاطرنشان کرد: برای هماهنگی فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی، مدیریت ناترازی انرژی در بخش های مختلف با رعایت ملاحظات کاهش شدت انرژی و پیگیری اجرای طرح های بهینه سازی انرژی، لازم است تا سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی بر اساس برنامه هفتم و زیر نظر رییس جمهور ایجاد شود.
وی ادامه داد: براساس آمارهای ترازنامه انرژی، شدت انرژی مصرفی که نسبت مصرف انرژی به تولید ناخالص داخلی GDP هست برای کشور ما نسبت به سایر کشورها بالاست و این شاخص ها ضرورت افزایش ارتقای بهره وری در مصرف انرژی را بیان میکند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران در ادامه به ظرفیتها و الزامات برنامه هفتم توسعه برای ارتقای بهرهوری پرداخت و بیان کرد: برای رشد اقتصادی پیشبینی شده برای کشور سهم ۳۵ درصدی برای تحقق این رشد از محل بهرهوری پیشبینی شده است.
حمایت از توسعه نیروگاههای خورشیدی
کریمپورملکشاه به ظرفیت ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم اشاره کرد که به توسعه نیروگاههای خورشیدی و بادی و نیروگاههای خود تامین در بخشهای صنایع کوچک و متوسط، کشاورزی، تجاری ،.. اختصاص دارد که از این رو، برنامه موکد سازمان و استان برای حمایت از این امر است.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که در استان اتفاق افتاد موضوع مساله محوری است که در این راستا، استفاده از بخاریهای با راندمان بالا از سوی شرکت گاز صورت گرفت که باید این نمونه در استان افزایش یابد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران به ماده ۵۵ قانون برنامه برای تکلیف وزارت راه و شهرسازی برای بازنگری شناسنامه فنی _ملکی برای همه ساختمانهای جدید برای افزایش بهرهوری انرژی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۴ در حوزه زیرساختی نیز حمایت خواهیم کرد تا به تحقق رشد دست یابیم.
کریمپورملکشاه یادآور شد: باید از طریق بهرهوری، امور را پیش ببریم و جدا از مدیریت مصرف در کسب درآمد نیز مطلوب عمل کنیم.
گزارش – مجتبی قربانی
انتهای خبر/