
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “بابلسرخبر” به نقل از ورزش سه، روز پنجشنبه، مليپوشان كشورمان در نخستين ديدار خود در مرحله انتخابي جام ملتهاي آسيا ۲۰۲۶، در امان اردن به مصاف سنگاپور رفتند و موفق شدند حريف خود را شكست دهند. اين پيروزي، هر چند مقابل يكي از آسانترين حريفان گروه به دست آمد و سنگاپور پيش از اين به بوتان هم باخته بود اما نقطه عطفي براي شاگردان مرضيه جعفري، سرمربي جديد تيم ملي بود كه براي اولينبار به طور رسمي روي نيمكت تيم ملي نشسته بود.
با اين برد، تيم ملي زنان گام اول را محكم برداشت، اما با سه ديدار دشوار ديگر و رقابت تنگاتنگ با اردن براي صعود به جام ملتها راهي طولاني در پيش دارد. به طور حتم برد چهار گله مقابل سنگاپور بازيكنان را به لحاظ رواني در اوج نگه ميدارد و شانس كسب آخرين سهميه حضور در جام ملتها را افزايش ميدهد.
در همين راستا، گفتوگويي با مرضيه جعفري، سرمربي تيم ملي زنان ترتيب داديم كه در ادامه ميخوانيد.
ارزيابي كلي شما از بازي با سنگاپور چيست؟
بازي خيلي خوبي بود، البته رقيب بسته بازي ميكرد. آنها تدافعي كار ميكردند و نيم نگاهي به ضدحمله داشتند و بازي مستقيم در دستور كار آنها بود اما ما از بچهها خواسته بوديم كه با توپ زياد كار نكنند و بازيسازي را سريع انجام دهند. برنامههايي مثل كاتبك و ارسال از جناحين در دستور كار ما بود كه توانستيم به خوبي در زمين پياده كنيم. در كل، بازي بدي نبود اما چون از قبل بازي تداركاتي نداشتيم يك مقدار ناهماهنگ بوديم و اين بازي كمك كرد تا در بازيهاي آينده هماهنگتر كار كنيم.

تيم ملي تقريبا سه سالي بود كه در ديدارهاي رسمي، برنده نميشد. دليلش چيست؟
خب ما بازيهاي كمي داشتيم و در تورنمنتهاي سختي شركت كرده بوديم كه نتايج آنطور رقم خورد. كمبود در برگزاري بازيها باعث به وجود آمدن اين نتايج ميشود كه فكر ميكنم بايد برنامهريزي بهتري داشته باشيم.
پس از اينكه هدايت تيم ملي را برعهده گرفتيد به لحاظ رواني چه برنامهاي داشتيد تا تيمي كه به شكست عادت كرده بود را روي ريل موفقيت پيش ببريد؟
خب بچههاي ما پتانسيل بالايي دارند اما عدم برگزاري بازيهاي تداركاتي روي خودباوري آنها تاثير منفي ميگذارد و به روحيه بچهها صدمه ميزند. ما بايد با بچهها خيلي در اين خصوص صحبت كنيم چون هنوز اتفاق خاصي رخ نداده و نبايد فكر كنيم چون سنگاپور را برديم همهچيز تمام است.
آناليز كلي شما از سه بازي باقيمانده تيم ملي چيست؟
خب سنگاپور تقريبا رقيب آسانتري نسبت به ساير تيمها بوده و بوتان و لبنان هم تيمهاي خوبي هستند و اردن هم تيم فوقالعادهاي است و در اين چند ماه اخير زمين تا آسمان تفاوت كردند، با توجه به اينكه بازيهاي تداركاتي زيادي داشتند. آنها برنامهريزي خيلي قوي داشتند. بازي بعدي ما با بوتان است كه بازي سنگيني است. من در جام باشگاههاي آسيا مقابل بوتان بازي كردم، يك تيم بسيار سرسخت و منظم و چغر است كه بازي دشواري براي ما محسوب ميشود. فكر ميكنم انجام اين بازيها به پيشرفت بچهها كمك ميكند.

نقاط قوت و ضعف بچهها در چيست؟
بچهها انگيزههاي زيادي دارند و تمام تمركزشان را گذاشتند براي اين مسابقات. بيست و پنج روز تمرينات خوب را پشت سرگذاشتيم كه بيست روز آن قبل از جنگ بود و پنج روز بعد از جنگ. اين وقفه به ما آسيب زد اما آنچه كه من از بچهها خواستم تمام توان خودشان را گذاشتند تا انجام دهند. نقاط ضعف هم اينكه، دو، سه ماه بعد از اينكه ليگ ما تمام شد بچهها به اردو آمدند و بچهها در رست كامل بودند و در كنارش اردوهاي خوبي را نداشتيم. كلا سه اردو داشتيم كه جمع آن ميشد بيست روز و بازي تداركاتي خوبي هم نداشتيم و بعد هم كه جنگ شد و بعد از جنگ هم اردوي چهار، پنج روزه داشتيم و بعد اعزام شديم. در اين برهه، فدراسيون واقعا كمك كرد تا اعزام شويم اما نياز به برنامهريزي خوب داريم كه قطعا با حضور خانم دكتر شجاعي و آقاي تاج در فدراسيون و همت اين بچهها ميتوانيم به جاهاي خوب برسيم.
احترام نظامي به پرچم كشورمان هنگام پخش سرود ملي تصميم چه كسي بود؟
اين خواست تمام بچههاي تيم ملي و كادر بود كه براي پرچم كشور انجام شد. هر كسي هر طور دوست دارد تعبير كند اما بچهها با جان و دل اين كار را خواستند و انجام دادند، همانطور كه مردم كشورمان متحد هستند براي كشور و پرچمشان، بچههاي تيم ملي و كادر ما هم واقعا همينطور هستند. از ته قلبمان خواستيم اين كار را انجام دهيم.
اهداف كلي تيم ملي در اين مسابقات چيست؟
قطعا تمام تمركزمان اين است كه صعود كنيم اما هميشه اين را گفتم كه بايد اهداف بلندمدت و كوتاهمدت خود را مشخص كنيم و پيگير آن باشيم.
هميشه بايد نسبت به تورنمنت قبل عملكرد خودمان را بهتر كنيم كه منوط به برنامهريزي فدراسيون است.
انتهای خبر/