×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Tuesday, 20 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 4 خبر
۱۶ درصد جمعیت مازندران سالمند هستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بابلسرخبر» به نقل از بلاغ، سیده محدثه حسینی به مناسبت برگزاری «رویداد استانی ایران جوان مازندران» با هدف شناسایی، شبکه‌سازی، توانمندسازی و حمایت از فعالان مردمی در عرصه جوانی جمعیت در نشست خبری با اشاره به ابعاد گسترده و نگران‌کننده بحران جمعیتی در کشور، نسبت به تبعات بی‌توجهی به این مسئله هشدار داد.

وی بیان کرد: اگر امروز تصمیم‌گیری راهبردی و مداخله جدی در حوزه جمعیت نداشته باشیم، فردا با بحران‌هایی مواجه خواهیم شد که دیگر امکان مهار و جبران آن‌ها وجود ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: موضوع جمعیت دیگر صرفاً یک مسئله اجتماعی یا فرهنگی نیست، بلکه به یک چالش ملی و میهنی با پیامدهای اقتصادی، درمانی، بهداشتی و امنیتی بدل شده است.

حسینی افزود: این موضوع سال‌هاست که از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته و در فرمایشات ایشان، کاهش جمعیت یک خطر جدی برای آینده کشور عنوان شده است.

وی با اشاره به هم‌راستایی سیاست‌های ملی در دولت با دغدغه‌های رهبری در این حوزه، افزود: هم‌اکنون نیز موضوع جمعیت و مقابله با کاهش نرخ باروری در دستور کار ریاست جمهوری، وزارت بهداشت قرار دارد و جزء محورهای اصلی برنامه‌ریزی و مداخلات بهداشتی ما در استان محسوب می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به آمارهای رسمی جمعیت استان، تصریح کرد: جمعیت استان مازندران در حال حاضر حدود ۳ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۲۴۵ نفر است که از این تعداد، ۵۳۸ هزار و ۹۹۳ نفر را افراد سالمند تشکیل می‌دهند؛ این به معنی آن است که ۱۵.۹ درصد جمعیت استان، سالمند هستند.

حسینی ادامه داد: اگر روند کنونی کاهش زاد و ولد ادامه یابد، در سال‌های پیش‌رو ما با ساختار جمعیتی واژگون مواجه خواهیم شد؛ ساختاری که در آن جمعیت سالمند از جمعیت جوان پیشی می‌گیرد و کشور از نظر اقتصادی، درمانی و بهداشتی دچار بحران خواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات گسترده حوزه بهداشت در راستای تشویق به فرزندآوری و حمایت از زوج‌های جوان گفت: تمامی خدمات آموزشی و مراقبتی مربوط به سلامت باروری، ازدواج، و مادران باردار در استان مازندران به‌صورت کاملاً رایگان ارائه می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: از سطح اولیه در خانه‌های بهداشت روستایی گرفته تا مراکز جامع سلامت شهری، آموزش‌های اولیه برای اقدام به بارداری و فرزندآوری توسط بهورزان و مراقبین سلامت ارائه می‌شود.

حسینی با اشاره به پوشش بیمه‌ای خدمات درمان ناباروری در مراکز دولتی و دانشگاهی استان، گفت: برای زوج‌هایی که با مشکلات ناباروری مواجه هستند، تسهیلات مناسبی در نظر گرفته شده و بیمه‌ها تا ۹۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری را پوشش می‌دهند.

وی ادامه داد: این خدمات با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش دسترسی زوج‌های نابارور به درمان، هم‌اکنون در حال اجرا است و در حال توسعه به سایر شهرستان‌ها نیز هست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه مراقبت‌های دوران بارداری در سطح یک و دو نظام سلامت، به صورت کاملاً رایگان انجام می‌شود، گفت: تمامی مادران باردار می‌توانند از خدمات مراقبت‌های پیش از بارداری، حین بارداری و پس از زایمان به صورت منظم بهره‌مند شوند.

حسینی از ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به مادران باردار در مراکز مشخص‌شده خبر داد و گفت: سلامت دهان و دندان نیز یکی از شاخص‌های مهم سلامت مادر و جنین است و ما در این زمینه خدمات تخصصی را نیز در اختیار مادران قرار داده‌ایم.

انتهای خبر/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.